Sosiale medier må brukes med vett og forstand. Det kan være en utfordring for mange, men større mulighet for flere. SoMe i videregående skole er ofte diskutert, og jeg selv har ikke profilert denne muligheten særlig høyt med mine elever. Facebook med elevene har jeg rett og slett ment var unyttig, men ny kunnskap har gitt meg endret holdning, og i dag opprettet jeg FB-gruppe for en av mine klasser. Det blir spennende å følge denne utviklingen.
Litt senere i dag kom dette innlegget på et av mine SoMe; Elever fikk Twitter-refs http://t.co/dInMkesI, Ledelsen ved Sørumsand vgs var absolutt ikke enige i elevenes ytringer på Twitter. Og rektor hadde grunn til å reagere. Godt at skolen har lang erfaring med SoMe, som nå også må tas enda bedre med i arbeidet med dannelse. Å arbeide med dannelse er svært viktig særlig i SoMe, la elever og lærere jobbe på lag - styrt av skolens ledelse!
2 kommentarer:
Du er jo helt fjern desverre, handler om ytringsfrihet og retten til å skrive om ANDRE MENNESKER,om de syns en person lukter vondt og skriver det SÅ SYNS de det,la ungdommen være i fred og la de skrive hva de vill,lærerne må jo ha dårlig selvtilitt eller noe sånt når de tar seg nær av satire og de som jobber på VGS burde da vite hva som er "inn" hallo de jobber jo med ungdom,ikke gamle sure kritiske mennesker
Hvor blir det av dannelsesaspektet da "anonym"? Ytringsfrihet har vi ja, men den må brukes med vett og forstand. Den må brukes konstruktivt slik at det har en mening, og en kan gjøre noe med saken. Gjør du det i ditt innlegg her?
Legg inn en kommentar